SeLaMaT DaTaNg ke BLog ButTerFly_GurL87

Pakweku, Artis Pujaan! 4

“Apa kau buat kat sini?” sergah Jerry dari belakang aku. Aku yang tengah belek gambar dia kat atas meja tersentak seketika. Segera kuberpaling ke belakangku.

“Arghhhh....” aku terjerit besar dan segera menutup mataku dengan tangan. Mana tak jerit, Jerry kat depan ni selamba je keluar dari bilik dia dengan memakai tuala je. Bahaya tengok lama-lama, boleh tergoda nanti.

“Asal kau jerit ni? Perit telinga aku tau.”

“Tu......” aku menunjukkan jari telunjukku tepat pada badannya sambil tanganku tak lepas dari menutup mataku.

“Oopsss...” dia segera menutup badannya dengan tangan yang disilangkan.

“Asal kau ceroboh masuk dalam bilik ofis aku time ni?” soalnya dalam posisi yang sama.

“Kot ye pun nak tanya, pergilah pakai baju dulu. Tak senonoh je. Tertanggal tuala tu nanti.” Aku memberi dia amaran. Kang berasap lak mata aku kalau tuala tu terlucut dari badanya yang sasa dan tegap tu.

“Kau tunggu sini. Aku tak habis cakap lagi dengan kau.”



20 minit lepas tu....

‘Lama betul mamat ni bersiap. Jenuh aku tunggu.’ Gumamku sendirian.

“Hah, bagus kau ada lagi. Ingatkan dah menghilangkan diri.”

“Aku dengar arahan kau tu. Kau kan bos aku.” Ujarku perlahan.

“Kenapa kau boleh ada kat sini time macamni pula.”

“Akukan pembantu peribadi kau. Aku nak bagitahu jadual kau hari ni. Dah tugas aku untuk ingatkan kau selalu. Nak taknak kau kena terima.” Ujarku lagi.

“Ok. So, apa aktiviti aku hari ni?”

“Pukul 11 nanti kau ada temubual dengan wartawan dari Sinar Bintang, tempat kat Bangi Kopitiam. Pukul 2 kau ada show kat Mina Mall, pukul 8 baru kau free.”

“Tu je?”

“Yup. Kenapa?”

“Takde apa.”

“Ok.”

“Kau follow aku tak pergi tempat tu semua?”

“Tak kot. Aku ada kelaslah hari ni. Lecturer aku nak bagi tips exam.”

“Ok. So jumpa esoklah ye. Kelas kau pukul berapa?”

“Pukul 11. Sama dengan kau. Jadi, aku nak mintak diri sekarang. Dah lambat dah ni. See you tomorrow. Sorry, tak dapat ikut kau, tunggu lepas aku habis belajar nanti aku ada selalu disisi kau. Tata.” Aku berlalu sebelum dia sempat kata apa-apa.




“Asal kau lambat? Nasib baik Cik Karina tak masuk lagi tau.” Tak menyempat aku duduk, si Juju ni dah serang aku. Aku hanya menyengih padanya.

“Sorrylah beb. Jam lak tadi.”

“Kat mana lak jam ni? Tak pernah-pernah jam pun selama ni.”

“Manalah aku tau, tiba-tiba je nak jam.”

“Emmm...yelah tu.” Juju mencemikkan mukanya.

“Hai sayangku...” sapa suara mamat perasan hensem depanku. Naik muak aku tengok muka dia ni. Rasa nak tunjal-tunjal je kepala dia. Aku hanya membuat tidak tahu saja padanya. Juju disebelah aku hanya tersenyum melihat reaksi aku.

“Amboi, sombong betul dia ek. Takpe, aku takkan pernah putus asa untuk dapatkan kau.” Dengan penuh lagak dia berkata.

“Kecoh betullah mamat tu. Menyampah aku dibuatnya.” Aku mengadu pada Juju sebaik saja mamat perasan bagus tu berlalu.

“Kau ni jangan menyampah sangat. Kang tersangkut baru tahu.”

“Harap dijauhkanlah dapat laki camtu.”

“Petang ni kau kerja ke?” soal Juju.

“Rasanya kerja kot. Akukan pembantu peribadi seorang artis kesayangan korang semua.”

“Best tak kerja dengan dia? Kalau akulah kan, aku sanggup berhenti belajar dan kerja dengan dia sepenuh masa.

“Itu kau, aku tak. Aku nak habiskan belajar ni dulu. Pastu baru boleh fikir nak kerja dengan dia lagi atau tak.”

“Ok, balik nanti teman aku singgah Giant boleh tak?” soal Juju.

“Boleh je, lagipun dah lama tak keluar samakan.”

“Yup, betul tu.”

“Cik Karina dah masuklah pulak.” Keadaan kelas bertukar menjadi senyap.

3 komen:

Miss Kira berkata...

hmmm..
cpt smbg ya..
x sbr nak tggu depa bersama..

bidadari cinta berkata...

cepat sambung...mcm best aje..!

cyah berkata...

hehe nanti klu dah suka si jerry ni mesti romantic kan stail romantic ganas gitu... hehe papepun cpt2 sambung eh..

To Use A Smiley In Your Comment, Simply Add The Characters Beside Your Choosen Smiley To The Comment: :)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Catat Komen